Változik a gladiátorok bajnoki menetrendje

A Budapest Cowbells visszalépésével új sorsolást készített a Magyar Amerikai Futball Szövetség. Két hazai mérkőzést vív a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata.

Ismét átalakult az Absolute Live Divízió I. lebonyolítása. A Nyíregyháza Tigers visszalépését követően egy újabb csapat is úgy döntött, hogy nem vállalja az indulást ősszel. A Budapest Cowbells a napokban közölte, hogy a keret létszámának csökkenése, sérülések, illetve eligazolások, valamint a koronavírus-járvány miatt határozott úgy, hogy visszalép. Így hat csapat, köztük a DEAC Gladiators maradt a résztvevők között.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség ezt a döntést mérlegelve új lebonyolítást készített a Divízió I-re. Ez alapján a debreceniek a keleti csoportba kerültek, ahol a Miskolc Steelerszel, valamint a Budapest Wolveszal kell megmérkőzniük. Az Acélosokkal hazai pályán, míg a Farkasokkal idegenben csapnak össze a gladiátorok. Viszont a nyugati csoportból is lesz ellenfele a DEAC-nak, a DAK Acél Gorillaz személyében. A Dunaújváros elleni összecsapás szintén Debrecenben lesz.

A mérkőzések időpontjairól még egyeztetnek a csapatok. Amint ezek hivatalossá válnak, úgy értesítjük a szurkolóinkat.

Fotók: Makranczi László